全民英語能力分級檢定測驗(中級)練習題

以下有例題可供線上即時作答, 點選便可聽到題目, 作答完畢, 點選可見正確答案及題目。
 
  一、聽力測驗  
     
  第1題:  
  試題紙上有一幅圖畫,請聽錄音機播出題目以及A、B、C、D四個英語敘述之後,選出與所看到的圖畫最相符的答案,題目只播出一遍。
   
  Image2.gif (45398 bytes)  
     
  1.      
     
     
     
  第2題:  
  請聽錄音機播出一個英語句子之後,從下面A、B、C、D四個回答或回應中,找出一個最適合的作答。題目只播出一遍。  
   
  A. In the next room.  
  B. Right after the meeting.  
  C. About the party.  
  D. Her cousin, I think.  
     
  2.      
     
     
     
  第3題:簡短對話  
   
   
     
  A. 11F.  
  B. 10F.  
  C. 3F.  
  D. 2F.  
     
  3.      
     
     
     
  第4題:簡短對話  
  請聽放音機播出一段談話及一個相關的問題,從下面A、B、C、D四個選項中選出一個最適合者作答。談話及問題只播出一遍。  
   
     
  A. Provide two photos.  
  B. Fill out a form.  
  C. Show an ID card.  
  D. Pay the registration fee.  
     
  4.      
     
     
     
  第5題:簡短對話  
   
 
Guest Complaint
Amber Wang Request ignored
Sharon Lin Wrong room type
Eva Chen Noisy neighbor
Carrie Chang Bed sheet and towel dirty
 
     
  A. Amber Wang.  
  B. Sharon Lin.  
  C. Eva Chen.  
  D. Carrie Chang.  
     
  5.      
     
     
     
  二、閱讀能力測驗  
     
  第6題:詞彙
  題目裡有一個空格,請從四個選項中選出一個最適合題意的字或詞作答。
  6.Experts consider this eighteenth-century to be a fine work of art.      
  A. status  
  B. slogan  
  C. sculpture  
  D. symptom  
     
     
     
  第7~11題:段落填空。  
  請就下面所提供的A、B、C、D 四個選項中選出最適合題意的字或詞。
 

            "Curio boxes" make up one of the most fascinating collections at Taiwan's National Palace Museum. Called the "toy boxes" of the emperors, these finely crafted boxes have many tiny drawers which        (7)         interesting, curious objects. Many of these items, such as         (8)         stones, are naturally small and retain their original form.        (9)         , some have been carved to look like birds, animals, or even flowers. There are        (10)          tiny copies of writing tools, paintings, books, vases, fans and so on. When visitors see the curio boxes and the treasures inside, they are        (11)         . This startling contrast demonstrates the extraordinary skill of the artists that created them.

     
  7.      
  A. tolerate  
  B. acquire  
  C. contain  
  D. block  
     
  8.      
  A. clever  
  B. demanding  
  C. generous  
  D. precious
 
 
     
  9.      
  A. That is to say  
  B. On the other hand  
  C. In general  
  D. Because of this  
     
  10.      
  A. each  
  B. instead  
  C. also  
  D. any  
     
  11.      
  A. satisfied with the beautiful souvenirs they bought in the gift shop  
  B. asked to pay attention to the history behind these art works  
  C. required to lower their voices and not allowed to have food or drinks or take pictures  
  D. amused by the difference between their extremely small size and their actual size in real life  
     
     
     
  第12-15題:  
  請閱讀下段短文,並在所提供的A、B、C、D 四個選項中選出最適合者。
 

Four great reasons why Leisure Weekly believes YOU should be wearing a bicycle helmet: 

 

  1. Protection

w Research shows that helmets reduce the chances of brain injuries.
w
Helmets provide shade from the sun and keep rainfall from your eyes, allowing you to observe your surroundings better.

  1. Social Responsibility

Wearing a helmet sets a good example for your children and peers. In many regions around the country, half of the cyclists already wear helmets. You should be one of them.

  1. Visibility

Brightly colored helmets help other road-users keep a safe distance. 

  1. Legal Issues

Many insurance companies reduce the amount of money they award if you aren't wearing a helmet when an accident occurs. 

For our latest review of bike helmets, please turn to page 25 of this issue.

 
 
 
From: janssen@mynet.com
To: editor@mail.leisureweekly.com
Subject: bike helmet

Dear sir,
 

Having just read your piece on cycling safety, I would like to share a different view with your readers.

 

I am originally from the Netherlands, where almost 30% of all journeys are made by bicycle. Yet few people there wear a helmet. There are several reasons for this.

 

First, the Dutch government invests in cycle paths for particularly busy or dangerous stretches of road. This makes Amsterdam, the capital city of the Netherlands, one of the safest cities to cycle in.

 

Second, although it is true that you can injure your head falling off a bike, you can hurt your head just as easily when walking. Would you wear a helmet for a walk in the park?

 

Finally, the edges of helmets sometimes block your view of the road, particularly if you are bending forward.

 

So instead of wearing a helmet, why not campaign for a safer cycling environment!

 

Yours faithfully,

P. Janssen

 
     
  12. What is NOT given as a reason for wearing a bike helmet in the magazine article?  
  A. It can help you ride more efficiently.  
  B. It can alert drivers to your presence.  
  C. It can encourage children to follow suit.  
  D. It can have financial implications.  
   
     
  13. According to the email, how does the Dutch government improve cycling safety on busy streets?  
  A. By setting a speed limit  
  B. By constructing bike lanes  
  C. By requiring people to use protective gear  
  D. By restricting the number of cyclists  
   
     
  14. Which of the following opinions about bike helmets is opposed in the email?  
  A. They help cyclists see more clearly.  
  B. They prevent injuries.  
  C. Children without them are at risk.  
  D. Cyclists look attractive with them.  
   
     
  15. What can we guess about Leisure Weekly?  
  A. It enjoys a wide circulation.  
  B. It is an electronic magazine.  
  C. It is published outside of the Netherlands.  
  D. It receives financial support from the government.  
   
     
     
     
  三、 寫作能力測驗  
  本測驗共分中譯英及英文作文兩部分,測驗時間為40分鐘。  
  一、中譯英(40分)  
  說明: 請將下列的一段中文翻譯成通順、達意且前後連貫的英文。答案請寫在寫作能力測驗答案紙上。  
     
        小時候,我和鄰居John同校。那時我們常一起打籃球,度過許多快樂時光。畢業以後,他和家人移居到國外。從此我們就失去連絡了。
     
  二、英文作文(60分)  
  說明: 請依下面所提供的文字提示寫一篇英文作文,長度約120字(8至12個句子)。作文可以是一個完整的段落,也可以分段。
  例:  
     
  提示:近年來網際網路(Internet)之使用相當廣泛,上網已成為日常生活中很普遍的事。請寫一篇文章  
  1.敘述網際網路受歡迎的原因;  
  2.表達你對網際網路的看法。  
     
     
     
  四、口說能力測驗  
  I. 朗讀短文  
  請先利用1分鐘的時間閱讀試卷上的短文,然後在2分鐘內以正常的速度,清楚正確的朗讀試卷上的短文。  
  請看:  
  According to the report from the Environmental Protection Administration (EPA), Taiwan generated about 8.9 million tons of garbage in 1997, an average of 24,000 tons a day. In fact, the amount of waste disposal in Taiwan has grown 6 percent per year over the last ten years. Taiwan is facing a garbage problem that is becoming more and more serious.
  請朗讀:  
 
II. 回答問題
 
  這個部分共有10題。題目已事先錄音,每題經由耳機播出二次,不印在試卷上。第1至5題,每題回答時間15秒,第6至10題,每題回答時間30秒。每題播出後,請立即回答。回答時,不一定要用完整的句子,但請在作答時間內儘量的表達。
  本題回答時間15秒
 
  本題回答時間30秒
 
  III. 看圖敘述  
  下面有一張圖片及數個相關的問題,請先利用30秒的時間看圖及問題,再於1分半鐘內完成作答。作答時,請直接回答,不需將題號及題目唸出。
  例:  
  1.這是什麼地方?  
  2.照片裏的人在做什麼?  
  3.你喜歡西瓜嗎? 為什麼?  
 

 
   
 
   

 

   

全民英語能力分級檢定測驗(中級)練習題正答

   
一、聽力測驗  
 
題號 正答 您的回答
1. B
2. D
3. C
4. B
5. A
 

二、閱讀能力測驗
 
 
題號 正答 您的回答
6. C
7. C
8. D
9. B
10. C
11. D
12. A
13. B
14. A
15. C
 


全民英語能力分級檢定測驗中級練習題聽力稿


一. 聽力測驗

Question number 1: Where are these two girls?

Question number 2: Who's Jennifer talking to now?

For question number 3:
W: Welcome back. How was your vacation?
M: It was wonderful. The food was delicious, and we stayed at the hotel you recommended.
W: Glad to hear that. Did you stay on a higher floor?
M: I was hoping to, but the rooms on the upper floors were booked.
W: That's a shame. The view would have been great.
M: At least our room was only one floor up from the restaurant. We walked downstairs to have breakfast instead of taking the elevator.
Question: Look at the floor information. Which floor did the man stay on?

Question number 4:
If you've never taken a class here before, complete this registration form first. You'll also need to present your ID, provide two photos, and pay $100 so that the staff can create a student card for you. But if you've been a student here before, the photos and registration fee are not necessary. Just inform the office staff when you submit your registration.
Question: What should a returning student do to register?

Question number 5:
Gary, I just received an email from a former guest complaining about our front desk clerk. While the guest was here, she asked for an additional towel from the front desk. According to her, the clerk promised to get one for her but never did. That appears to be very unprofessional. Could you check who that clerk might have been?
Question: Which guest does the speaker talk about?