全民英語能力分級檢定測驗(中高級)練習題

以下有例題可供線上即時作答, 點選便可聽到題目, 作答完畢, 點選可見正確答案及題目。
 
  一、聽力測驗  
 
  Question 1: Question Response
 
  You will first hear a question. After you hear the question, read the four choices and decide which one is the best answer to the question you have heard. The question will be spoken just one time.  
  A. I met him at a picnic. 
B. Well, so far so good.
C. Three times a month.
D. We'll take the train.
         
  1.Your answer:      
         
     
     
  Questions 2-4: Conversations  
  You will first hear a conversation between a man and a woman and then one or two questions about the conversation. After you hear the question, read the four choices and choose the best answer to the question you have heard. The conversation and question will be spoken just one time.  
     
  Question 2: For question number 2, please look at the chart.  
   
  A. Kingston.
B. Princeton.
C. Victoria.
D. Georgeville.
         
  2.Your answer:      
         
     
     
  Questions 3-4
 
  A. An unexpected development.
B. An inappropriate comment.
C. A dubious achievement.
D. A negative evaluation.
         
  3.Your answer:      
     
  A. To mediate a disagreement.
B. To interview a candidate.
C. To obtain expert advice.
D. To suggest alternatives.
         
  4.Your answer:      
         
     
     
  Questions 5-6: For questions number 5 and 6, please look at the table.  
  You will first hear a talk and then two questions about the talk. After you hear each question, read the four choices and choose the best answer to the question you have heard. The talk and questions will be spoken just one time.  
 
  A. Serious injuries have been sustained.  
B. The needed repairs have been delayed.
C. The authorities have yet to arrive.
D. Witnesses have not come forward.
  5.Your answer:      
 
   
   
     
  A. Lost item.  
B. Strange smell.
C. Broken seats.
D. Gum on floor.
  6.Your answer:      
         
         
         
   
  二、閱讀能力測驗  
 
  Question 7: Sentence Completion  
  This part has one incomplete sentence. Beneath each sentence, you will see four words or phrases, marked A, B, C and D. You are to choose the word or phrase that best completes the sentence.  
 
  Most of the paintings on display                    Paris and its residents' typical pastimes.  
  A. verify  
B. amend
C. convert
D. depict
  7.Your answer:      
 
  Questions 8-12: Cloze  
  The following passage contains five missing words, phrases or sentences. You are to choose the best answer for each missing word, phrase or sentence.  
 
              In this modern age, it would be difficult to find someone unaware of Snoopy or Garfield. Their fame is partially             (8)             their daily inclusion in newspapers around the globe. Comic strips, sequential cartoons that express a story, first appeared in newspapers in the 1890s. Since then, they have gone through countless transformations. In 1900, comics adopted the use of balloons             (9)             dialogue appeared, a technique that has persisted until the present.            (10)              in the 1920s when comic strips were gathered together and published in inexpensive books. By that time, adventure comics, especially detective stories such as Dick Tracy,            (11)              a wide audience. In the 1930s, comics about superheroes appeared on the scene. Superman was the            (12)              of this genre, but the "man of steel" was soon followed by Batman and other crime-fighters. Comic strips have had a long and vibrant history, and they continue to be a unique and important form of entertainment.  
         
  A. carried on  
B. aware of
C. due to
D. shared by
  8.Your answer:      
         
  A. that is  
B. in which
C. not only
D. as for
  9.Your answer:      
         
  A. Another innovation took place  
B. It was reduced to half the size
C. This soon went out of fashion
D. The characters did not age
  10.Your answer:      
         
  A. contained  
B. benefited
C. dedicated
D. attracted
  11.Your answer:      
         
  A. sponsor  
B. candidate
C. pioneer
D. organizer
  12.Your answer:      
         
     
     
  Questions 13-17: Reading  
  The following task contains two passages, which are followed by 5 questions. You are to choose the best answer to each question on the basis of the information you read.

Questions 13-17 are based on the information provided in the following article and journal entry.
 
 
 

Pity Oslob’s Whale Sharks
By Daniel Ortega 

The waters surrounding the Philippines are home to whale sharks, the world’s largest fish. Some of these animals, however, are being illegally captured for their meat, fins, and skin, causing a steady drop in the whale shark population.

Despite the decline in whale shark numbers, there is one location where they can always be seen: the town of Oslob. Every morning, whale sharks gather in Oslob’s bay for a feeding time. Locals hired by companies paddle canoes close enough to the whale sharks to feed them while scores of paying visitors pose to snap photos with the beasts.

This thoughtless activity has been rightly criticized for its adverse impact on the sharks. This species normally consumes a wide variety of fish and plant material. Oslob’s sharks, in contrast, are only fed krill. These shrimp-like creatures are used by locals to lure the whale sharks but do not meet the animals’ nutritional needs.

The easy availability of krill also prevents Oslob’s whale sharks from migrating as they should. It is unclear what happens when the sharks are conditioned to stay in one place, or what effect that may have on their social interactions.

Scientists fear that this activity is causing the whale sharks to associate all boats with food. As a result, the animals may be drawn to commercial fishing boats, whose propellers could injure the animals.

Sadly, these concerns mean little to the tour operators. As long as the whale sharks come, these entrepreneurs will seek to profit from them.


 
 
 
 
        

Sandy’s Journal

DATE    July 20  

 

    What an amazing morning I had swimming with whale sharks in Oslob! The gentle giants brushed my legs as they swam by me while gulping down tons of krill thrown from boats. And the whole experience cost me only 300 Philippine Pesos. What a bargain!

    After my group got out of the water, we learned from our guide how whale shark watching sustains the local community. Hundreds of boatmen are now employed by the whale shark watching companies. Many fishermen also earn a living by providing those firms with krill for the daily feedings. In addition, dozens of new hostels, guesthouses, and resorts have sprung up in Oslob to provide accommodations for visitors.

    As for the whale sharks, they're well-fed and safe from poachers as long as they remain in the bay. So I guess by joining these tours, we tourists are contributing to the conservation of this endangered species.

 
 
  What does Ortega imply about Oslob?  
  A. Its seafood industry is growing.  
B. It boasts a popular tourist attraction.
C. Its laws are carefully enforced.
D. It was blamed for the over-fishing.
  13.Your answer:      
         
  According to Ortega, what is a major concern about Oslob’s whale sharks?  
  A. They live in a contaminated environment.  
B. They are socializing with one another less.
C. They no longer have access to a diverse diet.
D. They are becoming increasingly aggressive.
  14.Your answer:      
 
  Why does Ortega discuss the consumption of krill by whale sharks?  
  A. It relates to changes in whale shark behavior.  
B. It can result in damage to whale shark habitats.
C. It could save whale sharks from starvation.
D. It is the main cause of whale shark injury.
  15.Your answer:      
 
  How does Sandy’s journal entry mainly differ from Ortega’s article?  
  A. It primarily focuses on whale shark watching techniques.  
B. Its judgment of whale shark watching is supported by studies.
C. It minimizes the economic rewards of whale shark watching.
D. Its perspective on whale shark watching is entirely favorable.
  16.Your answer:      
 
  What do both Sandy and Ortega acknowledge about whale sharks?  
  A. They are supposed to cruise the ocean.  
B. Hunting is an ongoing threat to them.
C. It is harmless to swim beside them.
D. They are easily startled by camera flashes.
  17.Your answer:      
         
   
  三、寫作能力測驗  
 
  This test has two parts: Chinese-English Translation and Essay Writing. You will have a total of 50 minutes to complete the test.  
 
  Part I: Chinese-English Translation (40%)  
  Translate the following Chinese passage into an English passage. Write your answer on the Writing Test Answer Sheet.  
 
        隨身聽最大的好處就是讓人可以隨時隨地聽音樂和廣播節目。無論在慢跑或等公車時,你如果覺得無聊便可以聽音樂消磨時間。甚至想開大音量,也不會影響他人。但是有的醫生卻開始擔心,如果養成長時間聽隨身聽的習慣,聽力受損的人會越來越多。
 
 
  Part II: Guided Writing (60%)  
  Write an essay of 150-180 words in an appropriate style according to the following main topic. Write your answer on the Writing Test Answer Sheet.  
  Topic: Cell Phone Use in Taiwan  
 
  It has been reported that the number of cell phone users in Taiwan now exceeds 10 million people, nearly half the population. In terms of cell phone use in Asia, Taiwan ranks behind only Hong Kong and ahead of Singapore and Japan. Please discuss the use of cell phones in Taiwan and provide reasons to explain the rapidly increasing popularity of cell phones in Taiwan.  
 
 
 
   
  四、口說能力測驗  
 
  Part I: Answering Questions  
  You will have 15 seconds to answer the following question.  
 
  You will have 30 seconds to answer the following question.  
 
  Part II: Picture Description  
 
  In this part of the test, you will be presented with a picture and several questions about the picture. You will be requested to look at the picture, think about the questions for 30 seconds, and then record your answers for 1½ minutes.  
 
  1.What is this place?
2.What are the people doing? Why are they doing this?
3.If you still have time, please describe the picture in as much detail as you can.
 
 
 

 
 
  Part III: Discussion  
 
  Read the questions, think about your answers to the questions for 1½ minutes, and then record your answers for 1½ minutes.  
  The Internet has become very popular these days. Do you use it? What can we do with the Internet and what problems might it cause? Please explain.  
 
   
 
   

 

   

全民英語能力分級檢定測驗(中高級)練習題正答

   
一、聽力測驗:  
 
題號 正答 您的回答
1. B
2. B
3. A
4. C
5. C
6. A
 
   
二、閱讀能力測驗  
 
題號 正答 您的回答
7. D
8. C
9. B
10. A
11. D
12. C
13. B
14. C
15. A
16. D
17. B
 
   

「全民英檢」中高級練習題聽力稿

一. 聽力測驗

Question number 1: So, how are you getting along with Daniel?

Question number 2:
(W) Let's look at the sales figures for the J-Call phone cards for the first three months of this year.
(M) Sure. This graph compares sales in the four major cities over that period.
(W) OK. Well, what concerns me is the slump in sales in February in one particular location.
(M) I understand that, and we're looking into the reason for that drop, but at least we regained sales volume a little there in the following month.
Question: Which city are the speakers mainly talking about?

Questions number 3 and 4:
(W) I didn't see that coming.
(M) Neither did I. All throughout the negotiations, they've been quite firm in their demands. Why would they make such a major concession now?
(W) They're obviously more eager to conclude a deal than we thought.
(M) Yes, but I'm suspicious of their motive. There must be some advantage for them that we're overlooking.
(W) I think the best thing for me to do now is give our legal counsel, Karen Mitchell, a call. She said to contact her if anything unforeseen occurred.
(M) This definitely qualifies. Do you want me to give you some privacy?
(W) No, you can stay here and listen. Then I won't have to explain to you what she says before we go back inside.

Question: What is the main subject of this conversation?
Question: Why will the woman telephone Karen Mitchell?


For questions number 5 and 6:
Good afternoon, drivers. This is City-Bus control center. Here's an update on the problem in Parking Lot D. As I reported earlier, one of our shuttles was hit by a car whose driver refuses to move his vehicle until the police show up. Slow down when you drive past it. Also, we've received complaints that buses are not adhering to the schedules. I know traffic is heavy today, but do your best to arrive and depart promptly. Finally, a woman left her purse on one of the buses but doesn't know which one. She was sitting in the back of the bus. Please see if it's in your bus when you can. Whoever finds it, please contact me by radio as soon as possible. Thanks for your attention. Drive safely!

Question: Why is the incident in Parking Lot D likely to remain unresolved for some time?
Question: Based on the announcement, which situation should appear in the shaded area?


四、口說能力測驗
Part I: Answering Questions

(題目) If someone invites you to have dinner with him at a restaurant but you don't want to go, how can you politely refuse?

(題目)Do you watch your weight? What could a person do to lose weight?